2012. május 10., csütörtök

James Bond: Skyfall (Skyfall)

El a kezekkel.
avagy
Nem rázva, de leverve.



Vannak dolgok, amik ugye szentek. Az ég kék, a fű zöld, és ahogy Virág elvtárs is megmondta: Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség..


Erre jön egy hölgy, Barbara Broccoli, aki már pelenkás kora óta a filmvilágában él, mivel a papája Albert P. Broccoli a világ egyik legismertebb producere.










1996-ban bekövetkezett haláig társával, Harry Saltzman producerrel ketten készítik az összes James Bond filmet.  
A kis Broccoli 87- től dolgozik a papája mellett, és gondolom, az öreg harcos mindenre megtanítja a csemetéjét. A papa úgy látja jónak, hogy az 1995-ben bemutatott Aranyszem című film legyen az akkor 25 éves kisasszony első produceri munkája. Remek döntés volt a papától, a film Pierce Brosnan első szerepe volt Bondként.(végre lecserélték Timothy Daltont, aki szerintem teljesen alkalmatlan volt erre a szerepre)




A másik mesteri döntés Judi Dench szerepeltetése, aki M-t, Bond titkosszolgálati főnökét alakítja. Ideális választás volt mindkettő, és nagyon kifizetődő is. 1995-ben ez a film pompás bevételt termelt. 58 millió dollárba került és 358 milliót hozott. A filmipar erről szól, a producer berakja maga, vagy a mások pénzét a filmbe és kaszál. Vagy ha nem, talál egy lófejet az ágyában. 
Minden rendben megy, Barbara Broccoli megtanulja leckét. Mindegyik Bond filmje remek bevételeket produkál. Mert azt is megtanulta a papától- kislányom egy dologgal foglalkozzál, de azzal jól. Az összes film, amit producerként a kezei közül kikerül 100 millió dollárnál több bevételt generál, ami ebben a szakmában remek ajánló levél. Kitűnő döntéseket hozott az utóbbi pár évben.
 2006-ban Brosnant egy merész húzással a lengyel vasmunkásra emlékeztető Daniel Craigre cseréli.





Mindenki a markába röhög, aztán már nem. Kiderül Craig olyan kemény, hogy Andrzej Wajda  nyugodtan mintázhatta volna róla a Márványembert. Elsőrangú média döntés volt az az októberben bemutatásra kerülő Skywall című új Bond film rendezésére felkérni Sam Mendest (Amerikai szépség). Főgonoszként teljes állásban alkalmazni Javier Bardemet. Azt érték el, hogy a Bond rajongók várták a filmet, mint a nyuszik a friss lucernát. Így múlt időben.


 







Mert ez kiemelkedő képességekkel megáldott asszony az egészet eladta egy tál ziziért. Csendesen bele brunzolt a trambulinról a medencébe. Fogta Ian Fleming által kitalált trade markot a vodka-martinit, és egy előkelő mozdulattal lecserélte egy pohár Heineken sörre. Mostantól Daniel Craig lila nylon dzsörzé joggingba fogja a Palán ütni a Piri-büfé pultját a következő monológgal- Janikám adjál már egy lángost, meg egy hejnekent, azt írd majd a többihez. Tudod elsején nyomom a zsét.

 Ez egy olyan húzás volt, szerintem mintha mostantól James Bond szerepét Dennis Rodman szerű albínó törpe játszaná, akinek komoly devizahitele van a kelet-timori nemzeti banknál.


 Nem tudom fokozni. Egyszerűen csak gratulálni tudok Barbara Broccolinak. Ez gromek volt.



 
Vigaszképpen itt van két kedves plakát Max Daltontól.



Ui. Remélem a Kelet- Timori Nemzeti Felszabadítási Front, és a Dennis Rodman rajongó klub tagjai haragját nem vontam magamra. Az albínó törpékről nem is beszélve.   







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése