2014. július 11., péntek

Lenny Abrahamson: Frank.

Nem élhetek muzsikaszó nélkül. 

 


Tegnap este egy zártkörű vetítésen voltam. Nem-nem nem a szabadkőművesek, és nem is Bilderberg-csoport csapott le rám. A Mozinet filmforgalmazó kft. hívott meg egy mozizásra.


A film a Sundance fesztiválon nagy sikerrel bemutatott, Frank című
alkotás volt. És most jön a szokásos ömlengés, amit minden megvásárolt bértollnok csuklóból hoz. De én inkognitóban voltam. Arra gondoltam, ha nagyon gáz, majd nem írok róla. Ez a veszély nem fenyeget. Nem valószínű, hogy ez lesz az év kasszasikere a mozikban, de szerintem mind a 95 perc élvezhető és tartalmasan szórakoztató. Örül az ember szíve, ha ilyen filmeket lát. Minden nagyon Gromek. 


A film végén egy kötetlen beszélgetésre invitáltak a cég munkatársai, aminek nem burkoltan propaganda céljai is voltak, de persze valamit valamiért. A beszélgetés házigazdája Szabó Simon színész-filmrendező volt. A kérdések nagy része a film szereplőinek mentális higiéniájáról szólt. Persze nem, de nehéz lenne összefoglalni anélkül, hogy ne lövöldöznénk le a poénokat. A legnehezebb kérdés talán az volt, hogy milyen stílusú a film, vagyis mi kerüljön a műsorújságokba.


 A nézők egyöntetűen egyetértettetek abban, hogy nem motorosbandásűrpornó.
 
Lenny Abrahamson alkotása tele van remekül elhelyezett
helyzetkomikumokkal, amit végig remek párbeszédek, és pazar zene támogat. Egy szívfájdalmam azért van, nagyon kár, hogy a hó végéig várni kell még a bemutatóra.Kár a nagy fej plakátért, nekem az kéne, ha volna.

Ezt a plakátot, meg én csináltam a filmhez.


Köszi Mr.TothP.

A rövid cselekmény zanza lejjebb található.
FRANK (16)
Színes, angol-ír film

Rendezte: Lenny Abrahamson
Forgatókönyv: Jon Ronson, Peter Straughan
Fényképezte: James Mather
Producer: Ed Guiney, David Barron, Stevie Lee
Zene: Stephen Rennicks
Vágó: Nathan Nugent

Főszereplők: Michael Fassbender, Domhnall Gleeson, Maggie Gyllenhaal, Scoot McNairy

„Michael Fassbender csodálatos!” – Vanity Fair
Az Oscar-jelölt Michael Fassbender (12 év rabszolgaság, Shame – A szégyentelen, Prometheus) alakítja Franket, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét ebben az egyéni hangulatú zenés vígjátékban. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi – és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll.
Ebbe a furcsa társaságba érkezik az ambíciókkal teli Jon (Domhnall Gleeson – Időről időre, Anna Karenina, Star Wars – Episode VII), akinek a legvadabb álmai válnak valóra, amikor egy váratlan üresedés miatt, pusztán kényszerűségből felveszik a bandába. A kis csapat hamarosan maga mögött hagyja a civilizációt, egy kis erdei házban kezdenek el kísérletezgetni, hogy megalkossák a tökéletes albumot – Jon pedig kénytelen felismerni, hogy a zenészélet nem annyira egyszerű, mint ahogy a bulvárlapokban olvassuk. A kezdeti feszültségek tovább fokozódnak, ahogy a The Soronprfbs elkezd népszerűvé válni az interneten és Jon megpróbál összejönni Frank ördögien szexi alkotótársával, Clarával (Maggie Gyllenhaal – A sötét lovag, Hisztéria, A titkárnő).
Lenny Abrahamson a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott filmjében a szupersztár Michael Fassbendert tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész, akinek alakítását a Vanity Fair csodálatosnak, az Indiewire pedig mesterinek nevezett, ezúttal még énektudását is megcsillogtatja!
A bármennyire is hihetetlen, de igaz történeten alapuló Frank július 31-én kerül országosan a mozikba, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.
 
Eredeti cím: Frank
Nemzetközi cím: Frank
Gyártó: Element Pictures, Runaway Fridge Films
Hossz: 95 perc
Országos bemutató: 2014. július 31.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.