2016. november 13., vasárnap

1976. Movie


1976 filmjei, és plakátjai.



graf.: Kálmánchey Zoltán

Milyen év is volt? Az biztos, hogy Balatonszabadiban nyaraltunk. Apám már egyedül engedett bringázni, be is mentem Siófokra minden nap. Volt ott egy játékterem remek flipperekkel. Azt soha nem felejtem el, amikor megjelent egy lengyel busz az állomásnál levő ABC-nél. Apám azt mondta amikor, egy óra múlva bemerészkedett, a sáskajárás ehhez képest egy Pártkongresszus. Mindig volt érzéke a képzavarokhoz. Az is megmaradt, hogy összefoglalókat adott a Forma 1 futamokról a magyar királyi televíziónk. És a Björn Borg volt a Wimbledoni bajnok, aki szerintem az egyik legnagyobb játékos a földön. Mik mentek a mozikba, fogalmam sincs 11 éves voltam, még belógni is kicsi. Pedig próbálkoztunk bőszen. Nekünk csak a Csizmás Kandúr jutott a Zugló moziban.





(1978)
graf.: Koppány Simon

 Az biztos, hogy ezeket a filmeket ebben az évben gyártották. A magyar filmeket jó esetben, ha csak nem volt velük gáz valami miatt be is mutatták. 



graf.: Szyksznian Wanda

Csak az érdekesség kedvért oda írom alá, a bemutató évet is, ha eltérés van. 40 év telt el némelyik film még most is megállná a helyét bármilyen összehasonlításnál. És persze akad olyan is, ami már akkor sem volt gromek, de nekünk örülnünk kellet, ha a mozikba került. Saját plakátok, akit érdekel esetleg valamelyik megtalálhatók az oldalon.




(1989)
graf.: Felvidéki András




(1988)
graf.: Felvidéki András





graf.: Szyksznian Wanda




(1979)
graf.: Bányai István




(1978)
graf.: Mayer Gyula






(1979)
graf.: Kovács Vilmos



graf.: Helényi Tibor





(1979)
graf.: Hódosi Mária- Koppány Simon



(1978)
graf.: Hódosi Mária- Koppány Simon



(1978)
graf.: Hódosi Mária- Koppány Simon



(1978)
graf.: Balla Margit



(1984)




(1979)





(1984)
graf.: Bob Peak
csak a Filmmúzeumban ment a Tanács körúton 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése